۱۳۸۹ مرداد ۱۵, جمعه

تاریخ ایران مدرن


«تاریخ ایران مدرن» نام جدید کتاب «یرواند آبراهامیان» مورخ ارجمند و فرهیخته است که به تازگی منتشر شده. نویسنده در کتاب قبلی خود «ایران مابین دو انقلاب» که درباره ی وقایع تاریخی سده ی اخیر نوشته شده، به مرور تاریخ ایران در حدفاصل مابین انقلاب مشروطه تا انقلاب سال 57 شمسی می پردازد. در این کتاب البته با رویکردی نو مردم، اقتصاد، تحولات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی را در دوران شروع مدرنیزاسیون کشورمان تا دوره ی اخیر بررسی می کند.
کتاب با ترجمه ی روان و نیز مطالب خواندنی و تحلیلی در اختیار علاقمندان قرار داده شده. از ویژگی های دیگر این کتاب می توان وجود منابع آماری و جداول و نیز عکس هایی جالب از تمبرهای پستی دورانهای مختلف است که گویای مطالب نهفته ی زیادی ست.

تاریخ ایران مدرن / نوشته ی یرواند آبراهامیان / ترجمه ی ابراهیم فتاحی / نشر نی 1389 / 352 ص / 6000 تومان

۲۰ نظر:

سیدمحمدی - امید (-محمدرضا) گفت...

سلام علیکم.
بنده چند مقاله نوشتم. با موضوعاتی، هم مختلف، و هم مشترک. چند مقاله نوشتن، و از نصر و سروش و احمدزاده هروی و بیهی، بر ضد نظریه ی تکامل مطلب آوردن، «از این شاخه به آن شاخه پریدن» نیست.

شما فرمودی:

1) «نمی دانم چه منطقی می تواند بگوید که فسیل ها تکامل را رد نمی کنند . تصور بفرمایید فسیلی پیدا شود متعلق به 4 میلیارد سال پیش (حول و حوش سرد شدن زمین) که دقیقا مشابه من و شما باشد ! ... چنین چیزی بیخ تکامل را بر می کند»




ظاهراً برداشت قطعی از این سخنت، این است که ممکن است فسیلی / فسیلهایی پیدا شود که نظریه ی تکامل را باطل کند.
از طرفی می گویی:

2) «تکامل پدیده ای غیر قابل انکار است»


شما به جای این که دو کلمه، حقجویانه، تناقض دو حرفت را اعلام کنی، این دو کلمه را نمی گوئی و در عوض دویست کلمه مطلب می گوئی و می خواهی «پایگاه فکری ی سیدمحمدی» را بشناسی و تعبیر «مزخرف» را برای نظر پوپر و تعبیر «مزخزف» و «غرغره کردن سخنان پوپر» را برای سروش به کار می بری.

باکی نیست.
اختیار روش گفت و گویت را داری.

سیدعباس سیدمحمدی گفت...

سلام علیکم.
شنیدم عباس میلانی دارد کتاب زندگی ی محمدرضا پهلوی را می نویسد. مشتاقم کتابش منتشر شود و بخوانم.
قسمتهایی از کتاب ایران بین دو انقلاب را خوانده ام. خیلی خوب است.

نسخه ی انگلیسی ی کتاب تاریخ ایران مدرن را دارم از

http://www.4shared.com/get/gZSd9zmB/A_History_of_Modern_Iran_-_Erv.html

دانلود می کنم. امیدوارم بتوانم در اولین فرصت ترجمه ی فارسی ی این کتاب را بخرم و بخوانم.

سیدعباس سیدمحمدی گفت...

http://bayatzanjani.net/fa/news/article-176.html

در پی انتشار نامه جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی وقایع اخیر، حضرت آیت الله العظمی بیات زنجانی(مدظله العالی) پاسخی مرقوم فرمودند که متن آن به شرح زیر است:





بسم الله الرحمن الرحیم

اللّهم ما عرّفتنا من الحقّ فحمّلنا و ما قصرنا عنه فبلّغناه



نامه دلسوزانه و دردمندانه جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی وقایع اخیر را با دقت و تأثر فراوان خواندم و در ابتدای امر، با خود این سئوال را طرح کردم که چگونه و با چه دلیلی، با فرزندان انقلاب، امام و ایران عزیز که عمدتاً جزء نیروهای دلسوز، فداکار و متعهد هستند اینگونه عمل می‌شود؟ چرا بخشی از حاکمیت این احتمال را نمی‌دهد که منشأ همه این گرفتاری‌ها، رفتار و کردار و اقدامات غیر اصولی و غیرقانونی خودش است. چرا امروز حاکمیت بدین گونه از توصیه ها و دستورات رسول گرامی اسلام و ائمه هدی علیهم السلام و سخنان و افکار امام(ره) فاصله گرفته است؟ آیا از عواقب اینگونه تحقیر نمودن مردم، نمی‌هراسد؟

اینکه با صِرف اتهامات واهی و با تکیه بر اعترافاتی که در محیط زندان و پس از بازداشت اخذ شده و اینگونه اعترافات را هیچ فقیهی با توجه به روایات متعدد، مستند و قابل تکیه نمی داند، تعداد قابل توجهی از زنان و مردان را مورد هتک قرار دهیم، باید منتظر خشم و غضب الهی باشیم. مگر نه این است که طبق روایات متعدد صحیحه، هتک حرمت مومن بالاتر از هتک حرمت خانه خداست. آیا اگر امروز گرفتار عذاب الهی شویم، نتیجه همین اعمال ما نبوده است؟

بارها تأکید کرده‌ام که اینگونه اعمال، غیر حقوقی، غیر قانونی و غیرشرعی است و هیچ شخصی حق ندارد فردی را به صِرف اتهام برای یک مدت طولانی بازداشت کند و سپس او را تحت فشار قرار دهد تا اتهاماتش را بپذیرد. اینگونه اعترافات والله و بالله خلاف شرع، اخلاق و عقل است و پرهیز از آن، در تمامی روایات مستند از ائمه معصومین(ع) مورد تاکید قرار گرفته است.

در پایان با توجه به اخبار رسیده مبنی بر اعتصاب غذای برخی از زندانیان سیاسی، تأکید می‌دارم که پروردگار عالم و وجود نازنین حضرت ولی عصر(عج) بر این امر آگاه و گواهند و مقصود غایی این عزیزان که رساندن صدای تظلم خواهی است در بیرون هم تا حدود زیادی تحقق یافته است و حاجتی به ادامه این کار نیست؛ بلکه ادامه دادن این اعتصاب غذا، به جز زیان رساندن به انسان‌هائی که خود برای این کشور سرمایه‌اند، نخواهد بود و تکلیف آنان شکستن این اعتصاب غذاست.

خداوندا! از این مظالم بر تو پناه می بریم؛ تو گواهی که بنا بر تکلیف شرعی خود، از نهی از منکری که بر ما وظیفه قرار داده ای غفلت ننموده‌ایم و به برادران و خواهران دینی نیز این مسئله را یادآور شده‌ایم.



اللّهم انّا نشکوا الیک فقد نبینا و غیبة ولیّنا

والسلام علیکم و رحمة الله

اسدالله بیات زنجانی

قم، 24شعبان المعظم 1431

14مرداد1389

مجتبی گفت...

سلام/ ممنون بابت معرفی کتاب

فرزانه گفت...

سلام همیشه از خواندن کتابهایی که اینجا معرفی شده لذت برده ام این یکی هم که تاریخی است.
اعتقاد دارم نسل من بخاطر نخواندن و ندانستن تاریخ آسیب پذیر است

درخت ابدی گفت...

سلام.
ممنون از این معرفی. از آبراهیمیان یه مقاله ی خوب در "تئوری توطئه در ایران" خونده بودم از همین مترجم.

آی سودا گفت...

درباره اقتصاد چی نوشته؟

دنیز گفت...

سلام
من کتاب ایران بین دو انقلاب رو سالها قبل خوندم خیلی خوبه ،به چند نفر هم هدیه دادم.از معرفیتون ممنون حتما می خرم و می خونم.
یاشا

سیدعباس سیدمحمدی گفت...

سلام علیکم.

داروین و هاوکینگ و آینشتاین و نیوتون برای نظریاتشان سالها زحمت می کشیدند. مباحث «الاهیاتی» هم، مانند نبوت عامه و خاصه و آخرت و توحید و ...، راحت و مثل آب خوردن نیستند. اثبات مستدل و برهانی ی مباحثش، نیاز به مطالعه و تحصیلات و استاد و تعقل دارد.




مقدمات و اجزای مباحث الاهیاتی، خب فوتون و فونون و الکترون و فسیل و پروتئین نیست. مقدمات و اجزای خودش را دارد.

ظاهراً

فلسفه
علم
هنر
دین

چهار معارف انسانی هستند.

نوستالژیک گفت...

بخرم،نخرم،بخرم،نخرم...حالا ببینم چی میشه!

ميله بدون پرچم گفت...

سلام
چند روز پيش از نشر اين كتاب مطلع شدم و قلقلك شدم شما هم كه قلقلك دادي من هم كه قلقلكي ام!

شاهین گفت...

با سلام.

سلیقه خوبی دارید جناب محمدرضا. کتاب ایران بین دو انقلاب ایشان از منابع کنکور ارشد سیاسی به حساب می آید.

این یکی را هم باید بخوانم.
ممنون از معرفی کتابتان.

نفیسه گفت...

از آنجایی که کتاب قبلی این نویسنده را خوانده ام و به نظرم کتاب ارزشمندی بوده است درنیجه کتاب جدید را هم خواهم خرید البته اصولاً کتابهای پیشنهادی تو خوب بودند

دمادم گفت...

چه خبر خوبی؟ هنوز هم هر گاه به یا ایران بین دو انقلاب می‌افتم از تیزبینی نویسنده حیرت می کنم.
از کتاب‌های آقای میلانی خبر ندارید؟ تاریخ نامداران (اگر اشتباه نکنم ) و به نظرم زندگی محمد رضا شاه. نمی دانم چاپ شده یا نه (که به نظرم شده اما این که ترجمه شده باشد و به ایران رسیده باشد را نمی‌دانم.

حسين گفت...

هر دو را خريدمش و شروع كردم به خاندن... جالبه...مرسي

حامد گفت...

نوشته های ابراهامیان همیششه خواندنی است البته من هنوز کتاب جدید ایشان را ندیدم کتاب "جستارهایی در تئوری توطئه" هم که مجموعه مقالاتی از آبراهامیان و احمد اشرف و کاتوزیان است نیز بسیار مهم و خواندنی است

هیوا گفت...

سلام محمدرضا!
منظور از تاریخ مدرن ایران، آیا این دوره(مدرن) در ایران منظور است یا دوره ای که در دنیا حاکم بوده؟!
به نظرت تاریخ مدرن با آن برداشت جهانی از مدرن در ایران رخ داده؟
از معفی کتاب هم ممنونم.

محسن صالحی گفت...

باید کتاب خوبی باشه مثل «ایران بین دو انقلاب».

پدرام گفت...

این کتاب رو خوندم...فوق العاده است...

بهداد گفت...

ایران بین دو انقلاب را چند سال پیش خواندم ولی بر خلاف دوستان انتقادات زیادی نسبت به کتاب دارم.
فکر می کنم خوبی کتاب به کمکاری سایرین بر می گردد.